You are currently browsing the archives for the Χωρίς κατηγορία category.

MicroPoll

Videos

Who's Online

  • 0 Members.
  • 2 Guests.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Translate

EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish

Newsletter

Archive for the ‘Χωρίς κατηγορία’ Category

Παράθυρο στο μέλλον

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2012 @ 03:02 ΜΜ
posted by mikromedia

Print Friendly
Share

Stop ACTA

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 6, 2012 @ 03:02 ΜΜ
posted by mikromedia

Print Friendly
Share

Οι καραβίδες… «ευδοκιμούν» στη λίμνη Πολυφύτου

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2011 @ 02:08 ΜΜ
posted by mikromedia

Η σύσταση και η καθαρότητα των νερών ευνοεί την αναπαραγωγή τους

Η παρουσία τους παρέχει τεκμήρια για την καθαρότητα των νερών της περιοχής. Οι καραβίδες αποτελούν εξαιρετικό μεζέ για τους πιο γκουρμέ καλοφαγάδες έχει κάνει τους τελευταίους μήνες αισθητή την εμφάνισή του στα νερά της λίμνης Πολυφύτου.

Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα στα σπίτια και τα ταβερνάκια γύρω από τη λίμνη, όμως επιφυλάσσουν και θετικές ευκαιρίες απασχόλησης για το εργατικό δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας.

Η παρουσία των καραβίδων αποδίδεται στις πηγές καθαρού νερού που αναβλύζει στις άκρες της λίμνης και είναι αρκετά κρύο και καθαρό ώστε σε συνδυασμό με τη σύσταση του νερού της λίμνης και την υφή του εδάφους να ευνοεί την αναπαραγωγή του είδους.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια αξιοποίησης μελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών και σε αυτό το μήκος κύματος ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού χρηματοδοτεί τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών, κτηνοτρόφων και αλιέων ενώ αναλαμβάνει κατά το ήμισυ το κόστος δημιουργίας μιας βιοτεχνίας ή βιομηχανίας από οποιονδήποτε επιχειρηματία που ξεκινά μια επένδυση στην περιοχή.

newsbeast.gr

Print Friendly
Share

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες,

Όλοι σας γνωρίζετε ότι, με την εξαγγελία της αναδιάρθρωσης της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν από τρία και πλέον χρόνια, ξεκινήσαμε έναν αγώνα με στόχο ο Δήμος Βελβεντού να παραμείνει στα γεωγραφικά όρια του «Καποδίστρια» και στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ  σχεδίαζαν. Γνωρίζετε επίσης, τον εμπαιγμό που υποστήκαμε ως κοινωνία, με την υπαναχώρηση το Μάιο του 2010, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης, από την αρχική τους απόφαση, να παραμείνει ο Δήμος Βελβεντού ως αυτόνομος Δήμος και στον Καλλικράτη. Όμως ητελική απόφαση ήταν η δημιουργία ενός μόνο Δήμου στην περιοχή μας, με τη συνένωση των πρώην Δήμων Σερβίων, Βελβεντού, Καμβουνίων και της Κοινότητας Λιβαδερού.

Αποφασίσαμε τότε, με πλήρη συνείδηση και ευθύνη, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση. Και την απόφαση αυτή την πήραμε, ως κοινωνία, με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες (Λαϊκές Συνελεύσεις, Δημοψήφισμα και αποχή από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές).

Δεν ήταν και δεν είναι ο αγώνας μας αυτός, ενάντια σε πολίτες και πολύ περισσότερο απέναντι σε σας, τους γείτονές μας, με τους οποίους μας συνδέουν πολυποίκιλοι δεσμοί. Δεν το κάναμε μέχρι τώρα, ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε. Είναι αγώνας για να επιτύχουμε το στόχο μας, να συνεχίσουμε δηλαδή ως κοινωνία την πορεία μας με τα δικά μας αυτοδιοικητικά όργανα και τις δομές, που τα θεωρούμε αναγκαία για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και της αναπτυξιακής μας προοπτικής. Και είναι πολύ περισσότερο ένας αγώνας ελεύθερης βούλησης των πολιτών και πραγματικής δημοκρατίας. Ένας αγώνας αξιοπρέπειας και ελευθερίας

Για μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ανέκαθεν αποτελούσε τον καταλύτη όλων των σημαντικών θετικών εξελίξεων της κοινωνίας μας:

-                                Ήταν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι και στο μέλλον (με την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού), σημαντικός αρωγός στις αναπτυξιακές επιλογές των παραγωγικών μας φορέων.

-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο στυλοβάτης της Παιδείας μας.

-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο φορέας ανάδειξης και προστασίας του αστικού, περιαστικού και δασικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον δίπλα στους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην εν γένει πολιτισμική λειτουργία της κοινωνίας μας.

-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο συνδετικός κρίκος και ο συνθετικός ιστός όλων των δράσεων και κοινών επιλογών φορέων και πολιτών του Δήμου μας.

-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο εγγυητής της θεσμικής λειτουργίας της κοινωνίας μας, που καταξιώνει τη δημοκρατία.

Αυτόν τον αγώνα, που συνεχίζουμε αταλάντευτα, τον επικρότησαν οι περισσότεροι πολίτες στο Νομό μας, αλλά και πανελλαδικά. Υπήρχαν και άλλοι βέβαια που διαφώνησαν και ορισμένοι μάλιστα – ελάχιστοι ευτυχώς – μας χλεύασαν και μας αποδοκίμασαν. Ακόμη, πολλοί από σας ίσως και να θεωρείτε  ότι δεν έχει νόημα ο αγώνας μας και πρέπει πλέον να τον σταματήσουμε και να συμπορευτούμε υπό την ίδια στέγη. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν – ανώνυμα φυσικά – ότι αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε μόνοι μας, επειδή θεωρούμε την κοινωνία μας ξεχωριστή και τους γείτονές μας υποδεέστερους.

Δεν είναι όμως αλήθεια αυτό. Κι όχι μόνο είναι ένα απεχθές ψέμα αλλά αποτελεί και ύβρι! Είναι πιστεύουμε αυτονόητο αλλά και αδιαπραγμάτευτο ότι σεβόμαστε τόσο τον καθένα σας προσωπικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σεβόμαστε και τους συντοπίτες μας, όσο και τη διαχρονική σας πορεία στον τόπο αυτό.

Και όσον αφορά εμάς, πιστεύουμε ότι διαχρονικά πετύχαμε πολλά, αλλά και ότι πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε βέβαια δρόμο – μακρύ ίσως - μπροστά μας. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τις τοπικές γειτονικές κοινωνίες, μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής λειτουργίας.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Βελβεντού, εδώ και χρόνια έκανε πράξη τις εθελούσιες συνενώσεις και στη βάση αυτών συγκροτήθηκε ως Δήμος. Ανέκαθεν πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι, αν κάποιες όμορες κοινωνίες πρέπει να συγχωνευτούν και να προχωρήσουν ως ενιαίες αυτοδιοικητικές  οντότητες, αυτό θα πρέπει να προκύπτει με τη βούλησή τους και όχι με νομικούς εξαναγκασμούς. Όχι με τη βία. Εξ άλλου, σε όλες σχεδόν τις χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αντίστοιχες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται με τη βούληση των πολιτών και όχι υποχρεωτικά με αποφάσεις των κυβερνήσεων, όταν μάλιστα δεν έχουν την συγκατάθεση και αποδοχή των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες, ζητάμε συγνώμη για την όποια αναστάτωσή σας προέρχεται από την στάση μας αυτή και τις μορφές του αγώνα που επιλέξαμε. Γνωρίζετε όμως καλά, ότι έχουμε επιλέξει ως τώρα αγωνιστικές δράσεις που προάγουν τη δημοκρατία και δεν δημιουργούν ιδιαίτεραπροβλήματα σε κοινωνικές ομάδες, στην καθημερινότητα και στην εύρυθμη λειτουργία (όλων σας) – όλων μας. Έτσι θα πορευτούμε μέχρι την τελική μας δικαίωση. Αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα.Σ΄ αυτές μας τις επιλογές σας θέλουμε δίπλα μας. Σας θέλουμε αλληλέγγυους. Και στο άμεσο μέλλον, αλλά και στο απώτερο, πάντα θα έχουμε τη βούληση – όπως έχουμε αποδείξει -για συνεργασίες και, όπου απαιτηθεί, κοινούς αγώνες τόσο απέναντι σε κάθε «καλλικρατική» μορφή απαξίωσης του ιστού των τοπικών μας κοινωνιών όσο και για την διεκδίκηση μεγάλων υπερτοπικών και περιφερειακών έργων και υποδομών σε όλα τα επίπεδα. Προς όφελος της περιοχής μας και των πολιτών που επέλεξαν να ζήσουν εδώ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Πολιτών

του «Καποδιστριακού» Δήμου Βελβεντού.

Print Friendly
Share

Αφετηρία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2011 @ 08:05 ΠΜ
posted by mikromedia

Μία από τις συνολικά 74.440 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεκδικούν οι συνολικά 110.000 υποψήφιοι που μπαίνουν από σήμερα στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων

Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων θα είναι μειωμένος κατά περίπου 10.000, ενώ 24 τμήματα στον τομέα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (για το οποίο δεν είναι σαφές αν θα συνεχίσει ή όχι τη λειτουργία του) δεν πρόκειται να ανοίξουν το φθινόπωρο τις πόρτες τους σε πρωτοετείς.

Πηγή : enet.gr
Print Friendly
Share

Διόδια Ρίου – «Δεν πληρώνω» από τον Κώστα Βαξεβάνη

Τρίτη, Μαΐου 3, 2011 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας όπως δημοσιεύθηκε στο «Κουτί της Πανδώρας«

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,

Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Οπότε ας αφήσουμε τις πλάκες και ας μιλήσουμε σοβαρά. Θεωρείτε σοβαρό, έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρίσκονται στα διόδια και να γράφουν, όχι αυτούς που βλέπουν να μην πληρώνουν διόδια, αλλά αυτούς που εγκλωβίζουν μέσα στις μπάρες οι εργολάβοι; Γνωρίζετε φαντάζομαι, πως το να κλείνει κάποιος με μπάρες τον δρόμο, είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και είναι αδίκημα. Οι μπάρες των διοδίων για λόγους ασφάλειας, αλλά και με βάση όσα αναφέρει το Σύνταγμα των Ελλήνων, δεν μπορούν να απαγορεύουν τη διέλευση σε δημόσιο δρόμο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πληρώσει και να του κάνει αγωγή η εταιρεία των διοδίων ή να τον γράψει ο Αστυνομικός. Αυτό είναι διαφορετικό απ’ το να κλειδώνουν τις μπάρες στα διόδια και να περιμένουν τον αστυνομικό να γράψει τον εγκλωβισμένο.

Και καταλαβαίνετε φαντάζομαι, πως είναι διαφορετικό το «διαφυλάττω την νομιμότητα» από το «εξυπηρετώ τους εργολάβους και τις εταιρείες», μετατρέποντας τους έλληνες αστυνομικούς σε εισπράκτορες

Την Κυριακή 1η Μαΐου βρέθηκα στα διόδια του Ρίο. Δήλωσα πως δεν πληρώνω τα συγκεκριμένα διόδια γιατί είναι παράνομα τοποθετημένα. Ο δρόμος δεν είναι Εθνικός, αλλά καρμανιόλα με μια λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικά, φωτισμό και 50 νεκρούς το χρόνο. Δεν υπάρχει εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Δεν μπορεί κάποιος να εισπράττει διόδιο (ανταποδοτικό τέλος) για έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και πληρώνεται ήδη για να γίνει από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη βενζίνης. Για να μην μπούμε στην πολιτική διάσταση του θέματος όπου οι εργολάβοι με 10% συμμετοχή εμφανίζονται ως επενδυτές. Επίσης από τις 4 Απριλίου όπως καλά ξέρετε, η είσπραξη διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι παράνομη.

Όπως και να έχει αρνήθηκα να πληρώσω διόδια και ζήτησα να μου ανοίξουν την μπάρα και αν ήθελε μπορούσε η Εταιρεία να κινηθεί εναντίον μου. Μπορούσε επίσης οποιοσδήποτε αστυνομικός να μου έκοβε πρόστιμο αν με έβλεπε να το κάνω. Αντ’ αυτού με εγκλώβισαν στην μπάρα. Η μπάρα ήταν κλειδωμένη και δεν υποχωρούσε με το σπρώξιμο, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας. Περίμενα εγκλωβισμένος μέχρι να έρθει Αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο παραπέρα για αυτό το λόγο.

Έδωσα το αντίτιμο του διοδίου, πήγα στην άκρη και ζήτησα από τον Αστυνομικό να πιστοποιήσει πως οι μπάρες είναι επίτηδες μπλοκαρισμένες και παρακωλύονται οι συγκοινωνίες. Ο αστυνομικός είπε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αν και λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει πως θα μηνύσει εμένα για παρακώλυση…

Δείτε και την εκπομπή για τα διόδια «Διόδια…όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας»

httpv://www.youtube.com/watch?v=RtOioX45UmU&feature=player_embedded#at=58


Print Friendly
Share

Online τεστ μυωπίας

Τρίτη, Μαΐου 3, 2011 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ελέγξτε τον βαθμό μυωπίας σας.Αν βλέπετε κάτι περίεργο στο παραπάνω βίντεο,  δεν υπάρχει πρόβλημα μυωπίας που πρέπει να σας ανησυχεί προς το παρόν – εάν πάλι δεν βλέπετε τίποτα, τότε χρειάζεστε επειγόντως επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2WOaaGutfcM&feature=player_embedded

Print Friendly
Share

Sex and Zen: Extreme Ecstasy

Σάββατο, Απριλίου 23, 2011 @ 11:04 ΠΜ
posted by mikromedia

Η ταινία έχει σενάριο! Είναι η ιστορία ενός σεξουαλικά ανικανοποίητου λόγιου στην αρχαία Κίνα, ο οποίος γνωρίζει έναν ευγενή και τελικά χάνεται στις απολαύσεις του χαρεμιού του.

Το Sex and Zen σημείωσε εισπράξεις 2,72 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ  την ημέρα της πρεμιέρας της την περασμένη εβδομάδα σπάζοντας το ρεκόρ του Avatar του Τζέιμς Κάμερον η οποία είχε εισπράξει 2,63 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του  BBC στη χώρα  η πρεμιέρα της ταινίας προκάλεσε εισροή θεατών από την ηπειρωτική Κίνα, όπου η ταινία δεν πρόκειται να προβληθεί επειδή οι ερωτικές ταινίες απαγορεύονται.

Πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης του Sex and Zen, Κρίστοφερ Σαν, είχε δηλώσει στο AFP: “Αυτό είναι το μέλλον της βιομηχανίας κινηματογράφου. Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα σε τρεις διαστάσεις”.

Από την πλευρά της η  22χρονη  πρωταγωνίστρια Σαόρι Χάρα,  είχε δηλώσει ότι τα γυρίσματα ήταν κουραστικά.

“Πρέπει να δουλεύω πιο σκληρά για να μην απογοητεύσω το κοινό” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή : thenetwar.com

Print Friendly
Share

Η ζωή εν τάφω.

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011 @ 02:04 ΜΜ
posted by mikromedia