You are currently browsing the archives for the Τεχνολογία category.

MicroPoll

Videos

Who's Online

  • 0 Members.
  • 2 Guests.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Translate

EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish

Newsletter

Archive for the ‘Τεχνολογία’ Category

Φουτουριστικοί δρόμοι στην Ολλανδία

Κυριακή, Ιανουαρίου 6, 2013 @ 03:01 ΜΜ
posted by mikromedia

Δείτε μερικές εντυπωσιακές τεχνολογίες για αυτοκινητόδρομους, τις οποίες θα αρχίσουν να εφαρμόζουν δοκιμαστικά στην Ολλανδία

Print Friendly
Share

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο

Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2012 @ 04:08 ΜΜ
posted by mikromedia

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στο San Alfonso Del Mar Resort στη Χιλή.

Είναι τόσο μεγάλη, που χρειάζεται νερό όσο θα χρειάζονταν 6.000 κοινές πισίνες!

Περίπου 66 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού από το διπλανό Ειρηνικό Ωκεανό χρειάζονται για να γεμίσει αυτή η τεράστια κατασκευή και για να μείνει καθαρή και διάφανη, χρησιμοποιούνται 400 σένσορες βακτηρίων, ένα σύστημα καθαρισμού που φιλτράρει το νερό που παίρνει από τον Ειρηνικό Ωκεανό και το ρίχνει στην πισίνα καθαρό και κρυστάλλινο.

Όσο για το κόστος της; Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια το χρόνο…

Print Friendly
Share

Τα 90 εκατ. χρήστες έφτασε το Viber

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012 @ 11:07 ΠΜ
posted by mikromedia

Με δυνατότητες για δωρεάν κλήσεις και μηνύματα

Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η υπηρεσία Viber και όχι άδικα. Εξάλλου δεδομένου ότι δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν τηλεφωνήματα και αποστολή μηνυμάτων το αντίθετο θα ήταν περίεργο.
Έτσι κανείς δεν εξεπλάγη μαθαίνοντας ότι οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν φτάσει τα 90 εκατομμύρια. Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία,

οι χρήστες αυτοί μέσω του προγράμματός της μιλούν κατά μέσο όρο 1.5 δισεκατομμύριο λεπτά και ανταλλάσσουν 2 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μήνα.

Προκειμένου λοιπόν η Ισραηλινή εταιρεία να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα το κοινό της, κυκλοφόρησε την ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής της για iPhone, Αndroid καθώς και μια beta έκδοση για Blackberry.

Η έκδοση 2.2 περιλαμβάνει βελτιωμένη ποιότητα στις κλήσεις, ειδικά ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες, καθώς και εννέα νέες γλώσσες. Η πραγματική βελτίωση όμως είναι πως για πρώτη φορά το Viber προσφέρει την δυνατότητα ομαδικών μηνυμάτων

Το Viber είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store, Play Store και App World για iPhone, Android και Blackberry αντίστοιχα.

Print Friendly
Share

Ο Andrew Keen είναι ένας βρετανο-αμερικανός επιχειρηματίας και επαγγελματίας σκεπτικιστής. Είναι συγγραφέας του “The Cult of the Amateur” και του “Digital Vertigo”. Το άρθρο είναι μέρος μιας σειράς κειμένων που γράφει για το CNN για το πως οι τάσεις του ίντερνετ επηρεάζουν την κουλτούρα της κάθε κοινωνίας.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να δουν αρχαιότητες. Όμως εγώ πέρασα τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα ερευνώντας το ψηφιακό μέλλον της χώρας. Και αυτά που είναι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον της Ελλάδας. Πράγματι, κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι ταξιδιώτες βλέπουν έξυπνες διαφημίσεις μιας παγκόσμιας τράπεζας: «το μέλλον είναι γεμάτο δυνατότητες. Γίνε μέρος του μέλλοντος», συμβουλεύει μια από αυτές.

«Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στη φιλοδοξία», υπόσχεται μια άλλη.

«Ακόμα και η πιο μικρή επιχείριση μπορεί να γίνει διεθνής», υπόσχεται μια τρίτη.

Στη σημερινή Ελλάδα, αυτό που περιγράφει το μέλλον είναι περισσότερο ο φόβος παρά η ευκαιρία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μικρή χώρα δεν μοιάζει να αποτελεί το «μέλλον» οποιουδήποτε.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να γλιστρίσει πίσω στις σκοτεινές εποχές του 20ου αιώνα: πίσω στην αυτοκαταστροφική πολιτική της αντικαπιταλιστικής βίας και εθνικιστικού μίσους- ίσως πίσω στη δραχμή, στην οικονομική αυτάρκεια και ίσως ακόμα και σε μια οικονομική αποκάλυψη ισοδύναμη με την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Κι όμως, παρά την απελπισία, υπάρχει μια αναγέννηση στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ψηφιακή αναγέννηση και έχει ξεκινήσει από μια νέα γενιά νέων ταλαντούχων επιχειρηματιών του ίντερνετ οι οποίοι δεν προσπαθούν μόνο να επαναπροσδιορίσουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά επίσης και τον ρόλο της Ελλάδας στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Η ειρωνία αυτής της αναγέννησης είναι ότι δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε προηγηθεί η οικονομική κρίση. Στην προ-κρίσης εποχή της Ελλάδας οι περισσότεροι Έλληνες μεγάλωναν με το όνειρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Τώρα που το πελατειακό κράτος δεν μπορεί πια να στηρίξει ισόβιους μισθούς για απόφοιτους πανεπιστημίου οι νεαροί απόφοιτοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινούν μικρές επιχειρίσεις με τις δικές τους δυνάμεις.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» μου είπε ο Τάσος Φραντζόλας, δημιουργός του Soundsmap, ο οποίος ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας. «Οι άνθρωποι της γενιάς μου το αναγνωρίζουν.»

Η Χριστίνα Πλακοπίτα είναι μια 28χρονη με πτυχίο οικονομικών και ανάπτυξης ακινήτων από τα πανεπιστήμια του Λονδίνου και Κολούμπια. Γύρισε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και ξεκίνησε το Netrobe, ένα app για iPhone που είναι μια ψηφιακή γκαρνταρόμπα για νέες φασιονίστας κι έχει ήδη 40.000 χρήστες.

«Ο κόσμος μου έλεγε πως ήμου τρελή που ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα», μου είπε η Χριστίνα, η οποία γύρισε στην Αθήνα για να μείνει με τους γονείς της. «Αλλά ήταν πολύ καλή απόφαση», εξηγεί, γιατί η ψηφιακές εφαρμογές «ανθίζουν» και η Ελλάδα αποτελεί ιδανική αγορά για να «παγκόσμια σκέψη και τοπική δράση.»

Print Friendly
Share

Έρχονται οι τηλεοράσεις που θα καταργήσουν το τηλεκοντρόλ

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2012 @ 01:06 ΜΜ
posted by mikromedia

Πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων ο Eugene Polley. Ο άνθρωπος αυτός, άγνωστος στους περισσότερους, άλλαξε τις ζωές μας όταν δημιούργησε το 1955 το «Flash-Matic» ή αλλιώς το πρώτο τηλεκοντρόλ στην ιστορία της τηλεόρασης. Στην επαγγελματική του διαδρομή απέκτησε 18 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το 1997 τιμήθηκε με βραβείο Emmy για τη συνεισφορά του στην τηλεόραση. Όμως η τεχνολογία προχωρά και σχεδόν 60 χρόνια μετά την εφεύρεση του τηλεκοντρόλ, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ετοιμάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Στο video που ακολουθεί η Samsung παρουσιάζει με αρκετό χιούμορ τη νέα της συσκευή που δεν χρειάζεται τηλεκοντρόλ για να λειτουργήσει…

Print Friendly
Share

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;

Σάββατο, Μαΐου 26, 2012 @ 03:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθούν να διασπείρουν κακόβουλες εφαρμογές και άλλο επικίνδυνο λογαριασμό εξαπατώντας τους χρήστεςτου Facebook.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές και οι δημοσιεύσεις εκείνες που αναφέρουν ότι μπορείς να δεις ποιοι επισκέφθηκαν το προφίλ σου.

Π.χ. «65 άνθρωποι έχουν δει το προφίλ μου αυτή την εβδομάδα. 65 άτομα έχουν δει το προφίλ μου σήμερα. Έλεγξε το δικό σου στο…»

Όπως εξηγεί όμως το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει σε καμία εφαρμογή ή ομάδα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να εντοπίζει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας (Χρονολόγιο), ούτε για να βλέπει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ποιος και πόσο συχνά έβλεπε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επιπλέον εξηγεί ότι αν μια εφαρμογή ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει ο χρήστης να την αναφέρει στη σελίδα «Πληροφορίες» της εφαρμογής πατώντας «Αναφορά εφαρμογής» στο κάτω μέρος της σελίδας ή «Αναφορά» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας της εφαρμογής.

Print Friendly
Share

Έρχεται στα καταστήματα η λάμπα που θα διαρκεί 20 χρόνια

Πέμπτη, Μαΐου 3, 2012 @ 12:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Άρχισε να πωλείται στα καταστήματα των ΗΠΑ η πρώτη λάμπα φωτισμού με διάρκεια ζωής 20 ετών. Κοστίζει 45 ευρώ και είναι 83% ενεργειακά αποδοτικότερη από τις συμβατικές λάμπες. Πρόκειται για δημιούργημα της Philips, η οποία ήδη προσπαθεί να μειώσει την τιμή της. Ας δούμε όμως τι κάνει ξεχωριστή αυτή τη λάμπα…

Καταρχάς διαρκεί 30.000 ώρες (με μέση χρήση τεσσάρων ωρών τη μέρα), γεγονός που μεταφράζεται σε ζωή τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Λειτουργεί με την τεχνολογία LED, έχει ισχύ 10 βατ, όμως ο φωτισμός της αντιστοιχεί σε αυτόν μιας συμβατικής λάμπας πυράκτωσης των 60 βατ.

Στα καταστήματα των ΗΠΑ κοστίζει 60 δολάρια (45 ευρώ), όμως πολλά καταστήματα θα την πωλούν με σημαντική έκπτωση. Άλλωστε, σύμφωνα με τη Philips, η νέα λάμπα παρέχει μέση εξοικονόμηση 125 ευρώ στη διάρκεια της ζωής της, άρα ισοφαρίζει και με το παραπάνω το αυξημένο κόστος της.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα διαγωνισμού του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που αναζητούσε την καλύτερη εναλλακτική λύση σε σχέση με την παραδοσιακή λάμπα πυράκτωσης των 60 βατ. Βασικός όρος του διαγωνισμού ήταν η νέα λάμπα να εκπέμπει «ζεστό φως» (όπως οι συμβατικές λάμπες πυράκτωσης) και ταυτόχρονα να είναι πολύ πιο αποδοτική ενεργειακά. Η Philips κέρδισε το διαγωνισμό και η λάμπα της υποβλήθηκε σε 18μηνα τεστ, προτού ανακηρυχθεί νικήτρια και επίσημα.

Η παραγωγή λαμπτήρων πυράκτωσης των 100 βατ έχει σταματήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ η παραγωγή των λαμπτήρων των 60 βατ έχει σταματήσει στην Ευρώπη και σταδιακά σταματά και στις ΗΠΑ.

Αν οι ΗΠΑ αντικαθιστούσαν όλες τις παραδοσιακές λάμπες τους των 60 βατ με τη νέα λάμπα LED, τότε θα πετύχαιναν εξοικονόμηση περίπου 3,9 δισ. δολαρίων σε ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή θα απελευθερώνονταν 20 εκ. τόνοι λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον.

Print Friendly
Share

Η ιστορία του Internet σε μία εικόνα

Πέμπτη, Μαΐου 3, 2012 @ 12:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Print Friendly
Share

Ποιες χώρες έχουν το πιο γρήγορο Ίντερνετ

Πέμπτη, Μαΐου 3, 2012 @ 11:05 ΠΜ
posted by mikromedia

Οι κάτοικοί τους απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες

Η τελευταία ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, Akamai Technologies, που αφορά τις ταχύτητες συνδέσεων στο Ίντερνετ για το 2011, περιέχει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις χώρες με το πιο γρήγορο… Διαδίκτυο.

Η Akamai ανέλυσε δεδομένα από χώρες οι οποίες, κατά το διάστημα που μελετήθηκε, ζήτησαν σύνδεση με περισσότερες από 25.000 διαφορετικές ΙΡ

ώστε να αποφευχθούν συγκρίσεις μεταξύ χωρών με μεγάλες διαφορές σε υποδομή ή πληθυσμό. Σημειώνεται ότι η μέση ταχύτητα, σύμφωνα με το The Verge, αυξήθηκε κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε τις εννιά χώρες με τη γρηγορότερη μέση σύνδεση στο Διαδίκτυο… και μην περιμένετε να βρείτε τις ΗΠΑ στη λίστα. Σύμφωνα με την Akamai, οι περισσότεροι αμερικανοί έχουν ταχύτητα στα 5.8 Mbps με τη χώρα να βρίσκεται στον αριθμό 13.

Όσο για τη χώρα μας, ούτε αυτή βρίσκεται στις 10 γρηγορότερες καθώς έχει μέση ταχύτητα σύνδεσης 3.8 Mbps.

1: Νότια Κορέα – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 17.5 Mbps

2: Ιαπωνία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 9.1 Mbps

3: Hong Kong – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 9.1 Mbps

4: Ολλανδία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 8.2 Mbps

5: Λετονία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 7.8 Mbps

6: Ελβετία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 7.3 Mbps

7: Ιρλανδία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 6.8 Mbps

8: Τσεχία – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 6.7 Mbps

9: Ρουμάνια – Μέση ταχύτητα σύνδεσης: 6.4 Mbps

newsbeast.gr

Print Friendly
Share

Η πρώτη τεχνητή όαση στην έρημο του Κατάρ

Τρίτη, Μαρτίου 6, 2012 @ 11:03 ΠΜ
posted by mikromedia

Οι επιστήμονες εμπνευστήκαν από τα… ρουθούνια της καμήλας!

Οι επιστήμονες, εμπνευσμένοι από τα ρουθούνια της καμήλας, επιχειρούν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο τεχνητό δάσος στην έρημο.

Το 3,3 εκατομμυρίων λιρών υπαίθριο θερμοκήπιο θα κατασκευαστεί στην έρημο του Κατάρ και θα φέρει τη φυτική ζωή σε ένα από τα πιο αφιλόξενα σημεία του πλανήτη – και όλα αυτά χάρη στη μύτη του καμπουρωτού θηλαστικού.

Χρησιμοποιώντας ένα φυσικό τέχνασμα στο «Sahara Forest Project», οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν κρύο νερό που θα αντλείται 200 μέτρα κάτω από τη γη για να ποτίζουν τα φυτά, τα δέντρα και τα λαχανικά.

Το σύστημα άρδευσης θα λειτουργεί ακριβώς όπως και τα ρουθούνια μιας καμήλας, συνεχώς συμπυκνώνοντας δηλαδή το νερό που εξατμίζεται λόγω της θερμότητας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα ρουθούνια της καμήλας απορροφούν, τη νύχτα, το νερό από τον ζεστό και υγρό αέρα και έτσι διατηρούν το ζώο συνεχώς ενυδατωμένο.

Εμπνευσμένοι, λοιπόν, οι σχεδιαστές από τις καμήλες, ισχυρίζονται ότι το θερμοκήπιο των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιεί μια παρόμοια ιδέα, την οποία έχουν ήδη δοκιμάσει με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο καυτός ήλιος της ερήμου θα εξατμίζει τα επιφανειακά ύδατα που θα εμφανίζονται τη νύχτα και ειδικά τοποθετημένοι φράχτες θα κρυώνουν τους υδρατμούς, προτού διαφύγουν προς τον ουρανό.

Οι κρύοι υδρατμοί θα περικλείονται αμέσως σε σωλήνες που θα περιέχουν νερό, αντλούμενο 200 μέτρα κάτω από τη γη, με αποτέλεσμα η ποσότητα του νερού να υπερπολλαπλασιάζεται.

«Το «Pilot Project» στο Κατάρ θα καταδείξει τα οφέλη της μείωσης των αποβλήτων σε τεχνολογικά συστήματα. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι είναι δυνατόν να σχεδιάσουμε λύσεις που είναι φιλικές για το περιβάλλον, ευνοϊκές για την κοινωνική ανάπτυξη και που εμπεριέχουν μια μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα », δήλωσε ο Νορβηγός Joakim Hauge, Διευθύνων Σύμβουλος του σχεδίου.

Το θερμοκήπιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούνιο.

Print Friendly
Share