You are currently browsing the archives for the Ομορφιά – Υγεία category.

MicroPoll

Videos

Who's Online

 • 0 Members.
 • 2 Guests.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Translate

EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish

Newsletter

Archive for the ‘Ομορφιά – Υγεία’ Category

30χρονη πέθανε επειδή έπινε πολλή Coca Cola

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013 @ 12:02 ΜΜ
posted by mikromedia

Ιατροδικαστής στις ΗΠΑ (πού αλλού;) αποφάνθηκε στην επίσημη αναφορά του πως ο λόγος που η 30χρονη Natasha Harris πέθανε τον Φεβρουάριο του 2010, ήταν η κατανάλωση Coca Cola. Και μη φανταστείτε κατανάλωση σαν αυτή με την οποία κάνουν παρατήρηση οι μαμάδες στα 12χρονα. Μιλάμε για κατανάλωση 6 μπουκαλιών του 1,5 λίτρου ή 24 κουτιών ημερησίως!!!

Στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει:

Βλέπω πως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν δεν κατανάλωνε τόσο μεγάλες ποσότητες αναψυκτικού, η Natasha Harris δεν θα πέθαινε σε τέτοια ηλικία και με τέτοιο τρόπο».

«Η συνήθειά της (να πίνει τεράστιες ποσότητες Coca Cola) ήταν ένας σημαντικός παράγοντες που συνέβαλε στην ανάπτυξη ανισορροπιών στον μεταβολισμό που προκάλεσαν την αρρυθμία

H 30χρονη είχε επίσης το συκώτι της σε άθλια κατάσταση, αν και δεν κατανάλωνε αλκοόλ. Το κατέστρεψαν τα λιπαρά από την κατανάλωση σακχάρων και τα χαμηλά επίπεδα ποτάσιου στο αίμα της.

Η Coca Cola απαντά:

Είμαστε απογοητευμένοι που ο ιατροδικαστής επέλεξε να εστιάσει στον συνδυασμό υπερβολικής κατανάλωσης Coca-Cola από την κα Harris, μαζί με άλλους παράγοντες υγείας και καθημερινότητας, ως την πιθανή αιτία θανάτου της. Αυτό είναι αντίθετο με τα στοιχεία με τα οποία θα συμφωνούσαν οι ειδικοί ως τις περισσότερο πιθανές αιτίες θανάτου».

Δεν ξέρουμε τι λέει ο ιατροδικαστής, αλλά ακόμα και 8 λίτρα χαμόμηλο να έπινε η συγκεκριμένη γυναίκα την ημέρα, πάλι θα είχε πάθει χαμομηλίαση ή κάτι τέτοιο. Άκου κει 24 κουτάκια Coca Cola την ημέρα… Ζωή και μυαλό σε μας τους υπόλοιπους.

Print Friendly
Share

Oι ειδήσεις μας αρρωσταίνουν

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012 @ 11:09 ΠΜ
posted by mikromedia

Σε όλους έχει τύχει να παρακολουθήσουν ειδήσεις κι έπειτα να έχουν πεσμένη διάθεση για τις επόμενες ώρες- δεν είναι ιδέα σας. Όντως η παρακολούθηση ειδήσεων μπορεί να σας δημιουργήσει πεσμένη διάθεση αλλά και σωματικά προβλήματα.

Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αποκαλύπτει πως όταν βλέπουμε διαρκώς να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας τραγικά γεγονότα, αυξάνονται τα ψυχικά και σωματικά μας προβλήματα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου αξιολόγησαν τη ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών πριν και μετά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Παρακολουθώντας αυτά τα γεγονότα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι εθελοντές είχαν οξύ στρες τις πρώτες εβδομάδες του συμβάντος, ενώ αργότερα ξεκινούσε η περίοδος του μετατραυματικού στρες. Στην παρούσα μελέτη, το οξύ στρες των εθελοντών μετρήθηκε 9-14 ημέρες έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου και μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.

Η αξιολόγηση επαναλήφθηκε 3 χρόνια μετά, για να διερευνηθεί αν υπήρχαν ακόμη τα ψυχικά τραύματα. Όσοι παρακολουθούσαν ειδήσεις, είχαν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα οξέος αλλά και μετατραυματικού στρες. Είχαν επίσης αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν δύο έως τρία χρόνια αργότερα προβλήματα σωματικής υγείας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δήλωσε πως όπως φάνηκε, η έκθεσή μας σε άσχημες εικόνες και ειδήσεις από τα ΜΜΕ, δημιουργούν συλλογικό τραύμα.

Το συλλογικό (ή μαζικό) τραύμα είναι μία τραυματική ψυχολογική συνέπεια, την οποία μοιράζεται μια ομάδα ανθρώπων οποιουδήποτε μεγέθους (μπορεί να είναι και ολόκληρη κοινωνία) και η οποία πηγάζει από τραυματικά γεγονότα στα οποία εκτέθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν αποκομίζει κάποιο όφελος από την συνεχή έκθεσή του σε εικόνες φρίκης», εξήγησε

Print Friendly
Share

Το γυναικείο σώμα: το απόλυτο τοπίο

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2012 @ 06:08 ΜΜ
posted by mikromedia

O φωτογράφος Allan Teger στη σειρά του Bodyscapes παρουσιάζει τα κορμιά με μία άλλη οπτική – σαν να ήταν γη, βουνά, λόφοι, δρόμοι, ποτάμια!

Η έμπνευσή του αυτή, που πάει πίσω στο 1976 και συνεχίστηκε για χρόνια, τον έκανε ιδιαιτέρως διάσημο. Ο Teger έπαιζε με τα σώματα τοποθετώντας πάνω τους μινιατούρες και μικρά αντικείμενα, έβρισκε τον κατάλληλο φωτισμό και έβγαζε τις φωτογραφίες του.

Χωρίς Photoshop ή άλλες επεξεργασίες όπως σήμερα.

Print Friendly
Share

Πώς η κατάθλιψη συρρικνώνει τον εγκέφαλο

Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012 @ 05:08 ΜΜ
posted by mikromedia

Το πώς η κατάθλιψη συρρικνώνει τον εγκέφαλο ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ. Στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι μικρότερες και με πιο αραιή «δικτύωση» σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου υγιών ατόμων. Τώρα οι αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νature Medicine», τη γενετική βάση πίσω από αυτή τη συρρίκνωση.

Ο γενετικός «διακόπτης»

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους το «κλειδί» της όλης διαδικασίας φαίνεται να είναι ένας και μόνο γενετικός «διακόπτης» ο οποίος ρυθμίζει τη λειτουργία μιας σειράς γονιδίων υπεύθυνων για τις συνάψεις που είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Στα άτομα με κατάθλιψη αυτός ο «διακόπτης» υπερλειτουργεί, όπως δείχνει η νέα μελέτη.

«Δείξαμε ότι τα ‘μονοπάτια’ που εμπλέκονται στο συναίσθημα αλλά και στη γνώση παρουσιάζουν προβλήματα όταν ενεργοποιείται αυτός ο μεταγραφικός παράγοντας» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Ρόναλντ Ντούμαν, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Γέιλ. Οι μεταγραφικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες που ελέγχουν ποιες γενετικές οδηγίες του DNA θα αντιγραφούν κατά τη διαδικασία παραγωγής των πρωτεϊνών του οργανισμού.

Προηγούμενες απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου αλλά και μετά θάνατον αναλύσεις του εγκεφάλου ανθρώπων και ζώων έχουν δείξει ότι στην κατάθλιψη μια περιοχή που ονομάζεται ραχιαίος – πλευρικός προμετωπιαίος φλοιός συρρικνώνεται. Οι νευρώνες σε αυτήν την περιοχή που είναι οι υπεύθυνοι για πολύπλοκες διεργασίες όπως η μνήμη είναι παράλληλα πιο μικροί και λιγότερο πυκνοί στα άτομα με κατάθλιψη σε σύγκριση με τα υγιή.

Ο καθηγητής Ντούμαν και οι συνεργάτες του υπέθεσαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου θα εμφανίζεται δυσλειτουργία των συνάψεων, των σημείων δηλαδή όπου τα εγκεφαλικά κύτταρα «συνομιλούν» μεταξύ τους. Στις συνάψεις οι νευρώνες εκλύουν νευροδιαβιβαστές τους οποίους «συλλαμβάνουν» οι γειτονικοί νευρώνες με αποτέλεσμα να καθίσταται δυνατή η μεταφορά σημάτων από κύτταρο σε κύτταρο με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

«Σάρωση» γονιδίων

Οι ερευνητές «σάρωσαν» τα γονίδια εγκεφαλικού ιστού ατόμων με κατάθλιψη (η εξέταση έγινε μετά θάνατον) καθώς και ατόμων χωρίς ψυχική διαταραχή. Εντόπισαν μια σειρά γονιδίων που ήταν πολύ λιγότερο ενεργά στον ραχιαίο-πλευρικό προμετωπιαίο φλοιό των ατόμων με κατάθλιψη –τα κυριότερα ήταν πέντε γονίδια τα οποία συνδέονταν με τη λειτουργία των συνάψεων και ήταν τα synapsin 1, Rab3A, calmodulin 2, Rab4B και ΤUBB4. Και τα πέντε αυτά γονίδια «κυβερνούσε» ένας και μόνο μεταγραφικός παράγοντας που ονομάζεται GATA1 και ο οποίος υπερπαράγεται στον εγκέφαλο των ασθενών με κατάθλιψη.

Μετά τον εντοπισμό του GATA1 οι ερευνητές προχώρησαν σε περαιτέρω πειράματα σε αρουραίους. Ενεργοποίησαν τον μεταγραφικό παράγοντα στον εγκέφαλό τους και είδαν ότι με τον τρόπο αυτό μειώθηκε η πολυπλοκότητα των δενδριτών των εγκεφαλικών κυττάρων . Οι δενδρίτες είναι προεκβολές των εγκεφαλικών κυττάρων (μοιάζουν με τα κλαδιά των δέντρων) που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των συνάψεων. Το έξτρα GATA1 φάνηκε επίσης να αυξάνει την καταθλιπτική συμπεριφορά στα πειραματόζωα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα νέα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε καινούργιες θεραπείες για την κατάθλιψη. «Εκτιμούμε ότι ενισχύοντας τις συνάψεις είτε με νέα φάρμακα είτε με συμπεριφορική θεραπεία θα μπορούμε να πολεμήσουμε καλύτερα την κατάθλιψη» κατέληξε ο καθηγητής Ντούμαν.

Print Friendly
Share

Σεξ χωρίς προφυλάξεις για τις τουρίστριες

Δευτέρα, Αυγούστου 6, 2012 @ 04:08 ΜΜ
posted by mikromedia

Μία στις πέντε γυναίκες θα ρισκάρουν αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις!

Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το διαδικτυακό ιατρικό και φαρμακευτικό site DrFox.co.uk σε 2.000 γυναίκες, οι μισές από αυτές το έχουν ήδη αποφασίσει!

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών θεωρούν πολύ πιο εύκολο να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό ενώ είναι στις διακοπές τους. Μάλιστα 1 στις 3 δήλωσαν πως παρασύρονται από τη στιγμή και ξεχνούν τις προφυλάξεις. Το 18% εξάλλου είπαν ότι συχνά είναι πολύ μεθυσμένες για να σκεφτούν το θέμα της προφύλαξης και το 8% ότι απλούστατα δεν τους αρέσει να κάνουν σεξ με προφυλακτικό.

Η μία στις δέκα, όμως, είπαν πως πιθανότατα θα κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν εντελώς άγνωστό τους άντρα ή με κάποιον που γνώρισαν στη διάρκεια των διακοπών.

“Οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στις διακοπές μάς είναι εντελώς άγνωστοι και το να κάνουμε σεξ μαζί τους χωρίς προφυλακτικό είναι σαν να προσπαθούμε να κολλήσουμε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Είτε είναι κανείς στο σπίτι ή στο εξωτερικό, είτε 18 ή 55 χρονών, πρέπει να κάνει σεξ με προφυλακτικό”, ανέφερε ο γυναικολόγος που κλήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας…

Print Friendly
Share

Οι έφηβοι φλερτάρουν με τον κίνδυνο στο σεξ

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας παρουσιάστηκε μια εθνική επιδημιολογική μελέτη γνώσεων των Eλλήνων εφήβων που αποδεικνύει πως δεν γνωρίζουν όσο θα έπρεπε την αντισύλληψη, αλλά ούτε και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η έρευνα έγινε σε 5.000 μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου, με μέσο όρο ηλικίας τα 17,4 έτη.
Οι έφηβοι κάνουν για πρώτη φορά σεξ στα 15,5 τους χρόνια, κατά μέσο όρο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα απαραίτητα για τις μεθόδους αντισύλληψης, ενώ όπως φαίνεται δεν αγχώνονται για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως για παράδειγμα τα κονδυλώματα, το AIDS, η ηπατίτιδα κ.ά.
Με βάση τα στοιχεία της μελέτης φαίνεται ότι το 59,7% των εφήβων είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές –στο μεγαλύτερο ποσοστό– στην ηλικία των 15,5 ετών και με μέσο αριθμό ερωτικών συντρόφων τους 1,9.
Το 68,5% ήξερε για το AIDS και το 59% γνώριζε για τη σύφιλη και την ηπατίτιδα. Για τα κονδυλώματα και τη γονόρροια γνώριζε το 35%.
Ακόμη, ενώ το 92% των εφήβων γνωρίζουν πως ο κυριότερος τρόπος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό, μόνο το 37% το χρησιμοποιεί.
Μεγάλο ποσοστό, όπως απέδειξε η έρευνα, είχε το αντισυλληπτικό χάπι με 85,8% καθώς και το χάπι της επόμενης μέρας με 84,6%.
Περισσότερα: Οι έφηβοι φλερτάρουν με τον κίνδυνο στο σεξ – Akous. Νέα

Στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας παρουσιάστηκε μια εθνική επιδημιολογική μελέτη γνώσεων των Eλλήνων εφήβων που αποδεικνύει πως δεν γνωρίζουν όσο θα έπρεπε την αντισύλληψη, αλλά ούτε και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η έρευνα έγινε σε 5.000 μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου, με μέσο όρο ηλικίας τα 17,4 έτη.
Οι έφηβοι κάνουν για πρώτη φορά σεξ στα 15,5 τους χρόνια, κατά μέσο όρο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα απαραίτητα για τις μεθόδους αντισύλληψης, ενώ όπως φαίνεται δεν αγχώνονται για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως για παράδειγμα τα κονδυλώματα, το AIDS, η ηπατίτιδα κ.ά.
Με βάση τα στοιχεία της μελέτης φαίνεται ότι το 59,7% των εφήβων είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές –στο μεγαλύτερο ποσοστό– στην ηλικία των 15,5 ετών και με μέσο αριθμό ερωτικών συντρόφων τους 1,9.
Το 68,5% ήξερε για το AIDS και το 59% γνώριζε για τη σύφιλη και την ηπατίτιδα. Για τα κονδυλώματα και τη γονόρροια γνώριζε το 35%.
Ακόμη, ενώ το 92% των εφήβων γνωρίζουν πως ο κυριότερος τρόπος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό, μόνο το 37% το χρησιμοποιεί.
Μεγάλο ποσοστό, όπως απέδειξε η έρευνα, είχε το αντισυλληπτικό χάπι με 85,8% καθώς και το χάπι της επόμενης μέρας με 84,6%.

Print Friendly
Share

Είστε εθισμένοι στο Facebook;

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Μετρήστε την εξάρτησή σας με τη βοήθεια τεστ νορβηγών ειδικών

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν εθισμό στο Facebook αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και γενικά τα αγχώδη και κοινωνικά ανασφαλή άτομα

Εάν φίλοι και συγγενείς επιμένουν ότι είστε «κολλημένοι» με το Facebook, τότε ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στην φημισμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν (UiB) δημιούργησαν ένα τεστ, ικανό να σημάνει το «καμπανάκι» του κινδύνου.
Μετρώντας τις ηλεκτρονικές… «επισκέψεις»

Το τεστ, γνωστό και ως Bergen Facebook Addiction Scale, βασίζεται σε έξι κριτήρια, τα οποία ο ενδιαφερόμενος καλείται να αξιολογήσει σε μια κλίμακα από το ένα μέχρι το πέντε – όπου το ένα αντιστοιχεί σε «πολύ σπάνια», το δύο σε «σπάνια», το τρία σε «μερικές φορές», το τέσσερα σε «συχνά» και το πέντε σε «πολύ συχνά».

Ιδού λοιπόν τα έξι κριτηρια του εύκολου και γρήγορου τεστ, που μας βοηθούν να “διαγνώσουμε” την εξάρτησή μας από το FB

 • Περνάτε πολλή ώρα σκεπτόμενοι το FΒ, ή σχεδιάζοντας πώς θα χρησιμοποιήσετε το FΒ.
 • Αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιείτε το FB ολοένα και περισσότερο.
 • Χρησιμοποιείτε το FB για να ξεχάσετε το προσωπικά σας προβλήματα.
 • Έχετε προσπαθήσει να ελαττώσετε την χρήση του FB αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
 • Αν σας απαγορεύσουν να χρησιμοποιήσετε το FB νιώθετε ανησυχία ή ταραχή.
 • Χρησιμοποιείτε το FB τόσο πολύ ώστε να έχει αρνητική επίπτωση στην εργασία ή στις σπουδές σας.

Αν κάνατε το παραπάνω τεστ και απαντήσατε «συχνά» ή «πολύ συχνά» σε τουλάχιστον 4 από τα 6 κριτήρια, πιθανότατα είστε εθισμένοι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Και, κατά τους επιστήμονες, δεν είστε μόνοι.

«Η χρήση του Facebook έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Εμείς μελετάμε μια υπό-ομάδα εθισμού στο Διαδίκτυο που αφορά τα social media» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Σέσιλι Σου Αντρεασεν.

Τα μοτίβα του εθισμού

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «PsychologicalReports», έλαβαν μέρος συνολικά 423 φοιτητές (227 γυναίκες και 196 άνδρες). Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα μοτίβα που υποδηλώνουν εθισμό στο Facebook.

«Ο συγκεκριμένος τύπος εθισμού φαίνεται να πλήττει κυρίως μικρότερες ηλικίες. Είδαμε ακόμα ότι άτομα αγχώδη ή κοινωνικά ανασφαλή χρησιμοποιούν τοFacebook περισσότερο από άλλους, καθώς βρίσκουν την επικοινωνία μέσω τωνsocial media ευκολότερη συγκριτικά με την κατά πρόσωπο επικοινωνία» υποστηρίζει η δρ Αντρεασεν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι τα οργανωμένα και φιλόδοξα άτομα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο στο να πέσουν στα δίχτια του εθισμού στο FB. Χρησιμοποιούν, παρόλα αυτά, συχνά τα social media για σκοπούς που σχετίζονται με τη δουλειά τους και για την δικτύωσή τους με άλλους.

«Εκείνες που κινδυνεύουν περισσότερο να εθιστούν στο Facebook είναι οι γυναίκες, ίσως λόγω της κοινωνικής φύσης της συγκεκριμένης σελίδας» προσθέτει η ειδικός.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι ο εθισμός στο FB σχετίζεται επίσης με το πόσο εξωστρεφής είναι κανείς.

Print Friendly
Share

Το σεξ και ο ύπνος παράγοντες καλής υγείας και μακροζωίας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Ο μεσημεριανός ύπνος και η σεξουαλική δραστηριότητα κάνουν καλό στην υγεία, όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υγεία και τη μακροζωία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ευεργετική επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και στην ωφέλεια του μεσημεριανού ύπνου.

Οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Αν ξεπεράσουν τις 2 φορές την εβδομάδα και βιώνουν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις, προστατεύονται από το στρες και τα καρδιακά επεισόδια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ανδρέας Μελιδώνης ανέφερε πως η Ικαρία έχει τα πρωτεία στην μακροζωία, όπου το 1,1 των ανδρών και το 1,6% των γυναικών είναι άνω των 90 ετών. Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως 102 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνω των 80 ετών με προοπτική να γίνουν 161 εκατομμύρια το 2025 και 395 το 2050.

«Η άσκηση, ο περιορισμός πρόσληψης θερμίδων και η ρεσβερατρόλη (φυσική αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, κόκκινο κρασί, φραγκοστάφυλα, φιστίκια και βατόμουρα) ενεργοποιούν ιστόνες, απαλείφουν μεταλλάξεις κυττάρων, απενεργοποιούν ογκογονίδια και ευοδώνουν το σύνδρομο μακροβιότητας» είπε ο κ. Μελιδώνης.

Εχθροί της υγείας και μακροζωίας είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, με το 35,2% του πληθυσμού να είναι υπέρβαροι, το 22,5% παχύσαρκοι και το 10% να πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Print Friendly
Share

Η οικονομική κρίση κάνει επικίνδυνη την οδήγηση.

Σάββατο, Απριλίου 28, 2012 @ 10:04 ΠΜ
posted by mikromedia

Η καθημερινή πίεση, τα προβλήματα που είναι σημαντικά και απρόβλεπτα, η μελαγχολία και το στρες, έχουν αυξήσει τα τροχαία ατυχήματα δραματικά. Ακόμα και το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο που μπορεί να μεταδίδει κάποια ενοχλητική είδηση, επηρεάζει την συμπεριφορά του οδηγού. Αλλά ας δούμε τους λόγους που μπορεί να έχουν επίδραση στην συμπεριφορά του οδηγού περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

 • Ο εκνευρισμός από τις κακές ειδήσεις.γενικά και ειδικά.
 • Τα καθημερινά προβλήματα μπορεί να κάνουν τον οδηγό, να αφαιρεθεί από το τιμόνι
 • Η μελαγχολία που κυριεύει πολύ περισσότερο κόσμο
 • Ο θυμός με καθημερινά θέματα, κάνουν τον οδηγό να οδηγεί επιθετικά και να ξεσπά, στον δρόμο
 • Τα προβλήματα που στροβιλίζουν στο μυαλό του, μπορεί να τον κάνουν ευέξαπτο.
 • Η αϋπνία από την οποία ταλαιπωρούνται πολλοί, επιδρά στην αντίληψη και αργά αντανακλαστικά.
 • Τα πολλά θέματα που απασχολούν τον οδηγό, προκειμένου να τα προλάβει, τον κάνουν να οδηγεί γρήγορα αλλά επικίνδυνα και άτσαλα.
 • H χρήση αλκοόλ πριν την οδήγηση.
 • Η χρήση του κινητού έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να αφαιρείται ο οδηγός, πολύ δε περισσότερο όταν ακούει κάτι που του προκαλεί αντιδράσεις.
 • Η οικονομική δυσπραγία αναγκάζει πολλούς οδηγούς να καθυστερούν την συντήρηση των αυτοκινήτωντους, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται επικίνδυνα στους δρόμους.
 • Η επικίνδυνη συμπεριφορά των άλλων οδηγών.
  Το αποτέλεσμα είναι ότι η οδήγηση γίνεται μια περιπέτεια, για εμάς αλλά και τους άλλους. Το ενδιαφέρον είναι ότιποσοστό 40% των οδηγών αισθάνονται ότι οι άλλοι οδηγοί έχουν γίνει πιο επιθετικοί στη συμπεριφορά τους καιαγνοούν την δική τους κακή οδηγική συμπεριφορά.
 • Ακόμα και ήρεμοι άνθρωποι, υποκύπτουν στην οργή που προκαλεί η …περιπέτεια της οδήγησης. Οι τσακωμοί με άλλους οδηγούς ή πεζούς είναι  στο ημερήσιο πρόγραμμα.
  Πώς μπορεί όμως κάποιος να μην υποκύψει στην οργή, που οδηγεί και σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, όταν βρίσκεται στη θέση του οδηγού;Είναι πολύ σημαντικό όταν μπαίνει κανείς στο αυτοκίνητο και πιάνει το τιμόνι, να αφήνει τις κακές σκέψεις έξω από το αυτοκίνητο. Το έντονο στρες φέρνει κούραση και η κούραση κάνει το οδηγό να οδηγεί επικίνδυνα.
  Οπωσδήποτε βάζει την ζώνη ασφαλείας.Είναι πολύ σημαντικό ο οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο να νιώθει άνετα. Αρα, δεν πρέπει να οδηγεί κανείς με ρούχα, μπουφάν κλπ που κάνουν κακή την στάση του σώματοςστο κάθισμα και περιορίζουν τις κινήσεις του οδηγού.Επίσης πρέπει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε ούτε κρυώνει ο οδηγός αλλά ούτε και να ζεσταίνεται υπερβολικά.Άμα χρειαστεί πρέπει να χαλαρώσετε την γραβάτα σαςκαι να ρυθμίσετε το κάθισμα για να είναι άνετη η θέση της οδήγησης.Αποφύγετε την επιθετική οδήγηση, ιδιαίτερα όταν έχει κίνηση. Λόγω της κίνησης και της καθυστέρησης που μπορεί να έχετε αποφύγετε να χρησιμοποιείται το κινητό για να κερδίσετε χρόνο από την δουλειά σας. Αν πάλι είναι απαραίτητο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ανοικτή ακρόαση ή συσκευή Bluetooth.Όταν πάλι βλέπετε ότι το νούμερο που σας καλεί μπορεί να σας στρεσάρει, καλά θα κάνετε να μην απαντήσετε και να πάρετε όταν θα έχετε σταματήσει.Προσέχετε τις λακκούβες και διάφορα εμπόδια στον δρόμο που μπορεί να επηρεάσουν την οδήγησή και να προκαλέσουν ζημιές στο αυτοκίνητο.
  Αν δεν έχετε κοιμηθεί καλά και αισθάνεστε κουρασμένοι καλά θα κάνετε να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σας, αλλά συγκοινωνία. Η στέρηση ύπνου συσχετίζεται με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και σχετιζόμενο με την υγεία κόστος, σε μεγάλο βαθμό διότι προκαλεί διαταραχή της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών λόγω της αύξησης της τάσης προς ύπνο και της αστάθειας στις νευροσυμπεριφορικές λειτουργίες κατά την εγρήγορση. Οι γνωστικές λειτουργίες που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την απώλεια ύπνου περιλαμβάνουν την ψυχοκινητική και γνωστική ταχύτητα, την προσοχή και τη συγκέντρωση, τη μνήμη εργασίας και τις ανώτερες γνωστικές ικανότητες.
  Μην επηρεάζεστε από την συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Μπορεί να έχουν σοβαρότερα προβλήματα από εσάς και να έχει επηρεάσει την οδήγησή τους και την συμπεριφορά τους.
  Αν είστε εκνευρισμένοι, καλό είναι  να μην βάλετε ειδήσεις αλλά μουσική. Η μουσική έχει παρατηρηθεί ότι επιδρά πολύ θετικά στην συμπεριφορά του οδηγού.
  Τέλος μπορεί να μην φτάνουν τα χρήματα σας για ένα πλήρες σέρβις του αυτοκινήτου σας αλλά θα πρέπει να δώσετε σε δύο πράγματα μεγάλη προτεραιότητα. Το πρώτο είναι τα λάστιχα του αυτοκινήτου που πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και το δεύτερο είναι τα φρένα.

  ΠΗΓΕΣ:Journal of Sleep Research.American Automobile Association

Print Friendly
Share

Ποιοι γλιτώνουν το έμφραγμα;

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012 @ 12:04 ΜΜ
posted by mikromedia

Είναι επίσημο: η θετική στάση απέναντι στη ζωή, παρά τις αντιξοότητες και ανεξάρτητα από την ηλικία ή την οικονομική κατάσταση, μπορεί να κρατήσει υγιή την καρδιά, μειώνοντας έως 50% τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού. Το συμπέρασμα προέρχεται από την πρώτη μεγάλη, συνδυασμένη ανάλυση όλων των μελετών επί του θέματος – συνολικά είναι πάνω από 200 – την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Τμήμα Κοινωνίας, Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούλια Μπόεμ, είναι καλά γνωστό ότι αρνητικές καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος και η εχθρικότητα είναι ολέθριες για την καρδιαγγειακή υγεία.

Πηγή: tanea.gr

Print Friendly
Share