You are currently browsing the archives for the Αθλητικά category.

MicroPoll

Videos

Who's Online

  • 0 Members.
  • 2 Guests.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Translate

EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish

Newsletter

Archive for the ‘Αθλητικά’ Category

Λονδίνο 2012: Η Kινέζα κολυμβήτρια που “τρέλανε” τα χρονόμετρα

Πέμπτη, Αυγούστου 2, 2012 @ 10:08 ΠΜ
posted by mikromedia

Την εντυπωσιακή εμφάνιση της 16χρονης κινέζας αθλήτριας Ye Shiwen στα 400 μέτρα μικτής ατομικής αμφισβητούν οι Αμερικανοί κάνοντας λόγο για μη πιστευτό παγκόσμιο ρεκόρ.

Η 16χρονη άφησε ολόκληρο τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα με την εκπληκτική της απόδοση ενώ στο τελευταίο 50αρι έκανε καλύτερο χρόνο ακόμα και από τους Αμερικανούς Ryan Lochte και Michael Phelps.

Οι Αμερικανοί μιλούν ανοιχτά για ντόπινγκ ότι δηλαδή η νεαρή αθλήτρια κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Οι κινέζοι δεν άφησαν αναπάντητα τα σχόλια υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικάνοι έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν κατέχουν πια την πρωτιά στον υγρό στίβο.

Μετά την παγκόσμια έκπληξη που προκάλεσε ο εκπληκτικός της χρόνος καθώς και οι φιλοφρονήσεις ακόμα και από μεγάλους άντρες σταρ της κολύμβησης τώρα οι Αμερικανοί προσπαθούν να αμαυρώσουν την προσπάθεια της νεαρής αθλήτριας από την Κίνα.

Η ίδια ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Αμερικανών:

«Δεν τίθεται θέμα ντόπινγκ. Η κινεζική ομάδα έχει αυστηρούς κανόνες» δήλωσε η νεαρή αθλήτρια.

Print Friendly
Share

Την ώρα που οι Βρετανοί ξοδεύουν εκατομμύρια λίρες για τη διοργάνωση μιας παγερής τελετής έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, τη στιγμή που δαπανούν 40.000 λίρες επιπλέον επειδή κάποιος… έχασε τα κλειδιά ενός γηπέδου, η βρετανική εφημερίδα Independent επιτίθεται στην ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατηγορώντας την για αλόγιστες σπατάλες σε περίοδο κρίσης.

«Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει με τη σοβαρή οικονομική κατάσταση που βιώνει, επίσημα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξοδεύουν χιλιάδες λίρες για να ένα ιδιωτικό club στο Λονδίνο. Αφού η Ελλάδα δέχθηκε δόση 130 δισεκατομμυρίων λιρών, χρησιμοποιεί δεκάδες εκατοντάδες ευρώ για να “κλείσει” ολόκληρο το Carlton Club στο Saint James», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μάλιστα, κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας, για να πει ότι παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα, τα μέλη της αποστολής επέλεξαν το club που είναι ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά club της ελίτ και κυρίως των Συντηρητικών, για να το μετατρέψουν σε «House of Hellenes», πληρώνοντας τουλάχιστον 150.000 λίρες.

«Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες και υποστηρίζουν ότι θέλουν να προωθήσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την πολιτική και την οικονομική εξέλιξη», συνεχίζει ο συντάκτης στο κείμενό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο εξηγεί ότι ενοικιάστηκε ο συγκεκριμένος χώρος, καθώς ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος, μια και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν είχαν δώσει το χρονικό περιθώριο στους υπευθύνους να αναζητήσουν διαφορετικές επιλογές.

«Η πρώτη επιλογή προφανώς θα μπορούσε να είναι το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone, το οποίο διατίθεται με μόνο 1.800 λίρες την ημέρα…» παρατηρεί ο συντάκτης και θυμίζει ότι πολλές ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν υποστεί περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, ενώ «πριν ένα χρόνο η ομάδα του πόλο είχε προειδοποιήσει ότι θα παραιτείτο, καθώς δε δεχόταν κρατική επιχορήγηση».

Στο ρεπορτάζ δε, φιλοξενείται και δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή, έστω και για ένα μέρος των αγώνων». Συμπληρωσε, μάλιστα, ότι:
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του ολυμπισμού και της δημοκρατίας, αλλά και η μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα.»

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπευθύνων λειτουργείας του «House of Hellenes».

Ο επικεφαλής του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «γελοιότητα, αισχρή ψευδολογία και κακοήθεια», καθώς ο συντάκτης της εφημερίδας είχε λάβει αναλυτική ενημέρωση για το κόστος λειτουργίας του κτιρίου.

Όπως διευκρίνισε ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο ΟΠΑΠ προσέφερε 50.000 ευρώ για αυτές τις 8 ημέρες, ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες, όπως από αυτή της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι 150.000 λίρες δεν αντιστοιχούν μόνο στο ενοίκιο του κτιρίου, αλλά καλύπτουν και τα έξοδα διοργάνωσης μιας σειράς εκδηλώσεων, των μόνων εξαγωνιστικών δραστηριοτήτων προώθησης της Ελλάδας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Σίγουρα πάντως τα έξοδα αυτά δεν επιβαρύνουν ολυμπιακούς αξιωματούχους, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της εφημερίδας» πρόσθεσε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ και στη συνέχεια σε μερίδα του ελληνικού τύπου περί σπατάλης χρημάτων από τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Λονδίνο, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα κάτωθι:

- H δημιουργία και γενικότερα η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και όχι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτει μόνον τα έξοδα της συμμετοχής της Ολυμπιακής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύφθηκαν από χορηγίες.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για τις δραστηριότητές της παρά μόνον για τη διανομή εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων για τις οικογένειες των αθλητών μας και μάλιστα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

- Η μόνη εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 3 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικό χώρο και καλύπτεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από τη χορηγό εταιρία P&G.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητεί από όλους ορθότερη εξακρίβωση πληροφοριών και στοιχείων σε περιπτώσεις αναπαραγωγής τους και ταυτόχρονα επιθυμεί το σεβασμό στη προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον καλύτερο τρόπο.

Print Friendly
Share

Blade Runner: O γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο χωρίς πόδια

Κυριακή, Ιουλίου 29, 2012 @ 04:07 ΜΜ
posted by mikromedia

Από τη μέρα που ήρθε στον κόσμο είχε να αντιμετωπίσει μόνο προβλήματα. Κι όμως αυτή τη στιγμή είναι ο αθλητής που θέλει να δει να τρέχει στο Λονδίνο ΟΛΟΣ ο πλανήτης…

Ο γεννημένος το 1986 στη Νότιο Αφρική, Όσκαρ Πιστόριους, ακρωτηριάστηκε σε ηλικία 11 μηνών λόγω σοβαρού προβλήματος και στα δύο κάτω άκρα. Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό και κυρίως πολύ θέληση στη ζωή του. Δεν πτοήθηκε ποτέ, δεν έψαξε ποτέ για δικαιολογίες. Αγάπησε τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία. Ράγκμπι, πόλο, τένις, πάλη. Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό σε αγώνα ράγκμπι θα περάσει σιγά σιγά στον στίβο. Στην Αθήνα το 2004 και σε ηλικία 19 χρόνων θα πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Το 2012 στο Λονδίνο είναι έτοιμος να τρέξει στα 400 και στα 4Χ400 σκυταλοδρομίας. Στους «κανονικούς»Ολυμπιακούς Αγώνες…

Αυτό ήταν ανέκαθεν το όνειρό του. Να αγωνιστεί σε κανονικούς αγώνες και όχι σε αυτούς με άτομα με ειδικές ανάγκες. Άλλωστε από το 2005 μέχρι και το 2007, ο “Blade Runner” όπως τον αποκαλούν, κατακτά μόνο χρυσά μετάλλια συντρίβοντας τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ. Για χάρη του θα διχαστούν τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής. Του δίνουν τα «Cheetahs», τα πρόσθετα μέλη από ανθρακονήματα που φοράει, κάποιο πλεονέκτημα έναντι των αρτιμελών αθλητών; Η απόφαση της μετά από έρευνα θα ήταν πως του δίνει καλύτερη ισορροπία. Η προσφυγή του στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα τον δικαιώσει. Η IAAF θα κάνει ένα βήμα πίσω, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008.

Τότε δεν θα καταφέρει να πιάσει το όριο. Αφού θα σαρώσει ξανά τα χρυσά στους Παραολυμπιακούς του 2οο8, θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Στις 19 Ιουλίου και στο Λινγκάνο της Ιταλίας θα πετύχει επίδοση 45,07 στα 400μ., χρόνος που του χάρισε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Νταεγού και κατ’ επέκταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όλος ο αθλητικός και μη πλανήτης ανυπομονεί να δει τις κούρσες του. Να δει τον άνθρωπο που δεν θεωρεί ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες (πως θα μπορούσε άλλωστε!!!), γι’ αυτό και αρνείται να παρκάρει το αμάξι του στον ειδικό χώρο των αναπήρων…

Print Friendly
Share

Ο Αλόνσο “την είπε” στη… Μέρκελ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2012 @ 05:07 ΜΜ
posted by mikromedia

Η αλήθεια είναι πως αν ο Φερνάντο Αλόνσο ήξερε το σύνθημα «έτσι νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε» θα έκανε τη ζωή του πιο εύκολη κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά το γκραν πρι της Γερμανίας, στο οποίο πανηγύρισε την τρίτη του νίκη.

Ο Ισπανός πιλότος τόνισε πως ο νότος (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στη Γερμανία, η οποία συνεχίζει να… ταλαιπωρεί τον κόσμο.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά από τα πολιτικά, αλλά είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή, όμως ένας Ισπανός πιλότος με ένα ιταλικό μονοθέσιο σχεδιασμένο από έναν Έλληνα (Νίκος Τομπάζης), πήρε τη νίκη εδώ στη Γερμανία.

Το διασκεδάσαμε. Εκκινήσαμε από την πολ ποζίσιον, το οποίο ήταν και το κλειδί, επειδή ήταν δύσκολο να κάνεις προσπεράσεις, δεν ήμασταν τα πιο γρήγορα μονοθέσια, αλλά κρατήσαμε τη θέση μας», ήταν τα λόγια του Αλόνσο.

Print Friendly
Share

Ασταμάτητος

Σάββατο, Μαΐου 5, 2012 @ 04:05 ΜΜ
posted by mikromedia

Unstoppable. Ένα ωραίο βίντεο της Καναδικής επιτροπής παραολυμπιακών αγώνων με αφορμή τους αγώνες που πλησιάζουν.

Print Friendly
Share

Καταρρέει η Αναγέννηση Λιβαδερού

Τρίτη, Απριλίου 3, 2012 @ 08:04 ΜΜ
posted by mikromedia

Για 3η συνεχόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση Λιβαδερού γνώρισε την ήττα απο αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας και μάλιστα έχει 2 ήττες στην Έδρα της. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να εκφράζουν την άποψη (κυρίως εκτός Λιβαδερού) ότι δέν υπάρχει ενδιαφέρον απο την ομάδα για την νίκη.

Η βαθμολογία είναι :

α/α Ομάδα Βαθμοί
1 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ 43
2 Α.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΩΝ 38
3 ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΙΑΝΗΣ 37
4 ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ 33
5 ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΜΑΤΟΣ 25
6 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ 24
7 ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 23
8 ΕΛΑΤΟΣ ΕΛΑΤΗΣ 22
9 Ε.Α.Σ. ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ 21
10 Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ 21
11 ΔΡΑΣΙΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ 16
12 ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 16
13 ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ 15
14 ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 10
Print Friendly
Share

Σπόρ μόνο για πολύ τολμηρούς

Παρασκευή, Μαρτίου 9, 2012 @ 09:03 ΠΜ
posted by mikromedia

Print Friendly
Share

14η Αγωνιστική : ΕΠΣ Κοζάνης

Δευτέρα, Μαρτίου 5, 2012 @ 09:03 ΠΜ
posted by mikromedia
α/α Γηπεδούχος Φιλοξενούμενη
1 ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 – 0
2 ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΜΑΤΟΣ - Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ 2 – 0
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ - ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΙΑΝΗΣ 4 – 1
4 ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ - ΕΛΑΤΟΣ ΕΛΑΤΗΣ 0 – 1
5 Α.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΩΝ - ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 1 – 0
6 ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ - ΔΡΑΣΙΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ 5 – 1
7 Ε.Α.Σ. ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ 7 – 0
Print Friendly
Share

Δυτική Μακεδονία: Αναβολή τοπικών πρωταθλημάτων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2012 @ 05:01 ΜΜ
posted by mikromedia
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακαταλληλότητας πολλών γηπέδων, οι τέσσερις ΕΠΣ της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν την αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και για αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2012. Στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ της Δυτικής Μακεδονίας συμπληρώνουμε ένα μήνα χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς λόγω της διακοπής που είχαμε και για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η τελευταία αγωνιστική είχε διεξαχθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2011.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Print Friendly
Share

Το τελευταίο αντίο στο «Ντε Κούιπ»!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2011 @ 02:12 ΜΜ
posted by mikromedia

Ρίγος. Συγκίνηση. Αποθέωση. Είχαν παιχθεί μόλις 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα στο «Ντε Κούιπ» του Ρότερνταμ το μεσημέρι της Κυριακής στο μεγάλο ντέρμπι της Φέγενορντ με την Αϊντχόφεν.

Ξαφνικά σχεδόν 43.000 άνθρωποι ύψωσαν τα κασκόλ τους, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να τραγουδούν: «You will never walk alone».

Δεν ήταν μόνο οι οπαδοί της Φέγενορντ, αλλά και της μισητής αντιπάλου Αϊντχόφεν που το έκαναν. Το είχαν συνεννοηθεί μυστικά μέσω των φόρουμ τους. Είχαν αποφασίσει να αποχαιρετήσουν τον Ντγέι φαν Σουιλέκομ που ήταν η τελευταία φορά που θα βρισκόταν στο δεύτερο σπίτι του, το «Ντε Κούιπ». Το μίσος και η κόντρα των οπαδών είχαν ξεχαστεί για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.

Ο 60χρονος, πρώην οδηγός ταξί και φανατικός οπαδός της Φέγενορντ από τα γεννοφάσκια του, είχε μια τελευταία επιθυμία: Να βρεθεί στις εξέδρες του σταδίου για μία ακόμη φορά. Πριν από έξι εβδομάδες ο Ντγέι εισήχθη στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να του λένε ότι έχει καρκίνο.

Μπήκε την επόμενη μέρα στο χειρουργείο, αλλά βγήκε άμεσα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Του ανακοίνωσαν πως έχει ζωή για κάτι περισσότερο από 6-7 εβδομάδες. Η γυναίκα του, η 45χρονη Ρία, ζήτησε από τους οπαδούς της Φέγενορντ δύο εισιτήρια για το ντέρμπι.

Ανεργοι και οι δύο, με την ίδια να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν δώσει όλα τους τα χρήματα στα νοσοκομεία.

«Ο Ντγέι από μικρό παιδί είχε εισιτήριο διαρκείας, αλλά από τότε που έμεινε άνεργος δεν μπορούσε να αγοράσει. Γνωρίζοντας ότι η τελευταία του επιθυμία ήταν να δει την αγαπημένη του ομάδα, παρακάλεσα χωρίς να το γνωρίζει για δύο εισιτήρια» είπε συγκινημένη χθες η Ρία φαν Σουιλέκομ.

Τα εισιτήρια βρέθηκαν άμεσα και μάλιστα στα επίσημα, με τους οπαδούς της Φέγενορντ να ζητάνε από τους μισητούς αντιπάλους τους της Αϊντχόφεν να αποχαιρετήσουν μαζί τον Ντγέι. Και το έκαναν προκαλώντας ρίγος και συγκίνηση.

Οι κάμερες έπιασαν τον 60χρονο αγκαλιά με τη γυναίκα του, όρθιο και δακρυσμένο (και δεν ήταν ο μόνος), να κοιτάει αποσβολωμένος. Ηταν η τελευταία χαρά της ζωής του…

Print Friendly
Share